Bijziendheid bij kinderen komt steeds vaker voor. Is daar iets tegen te doen?

Als een kind niet optimaal kan zien belemmert dat zijn levenskwaliteit

Kinderen willen altijd nieuwe dingen ontdekken maar als zij niet optimaal kunnen zien, dan belemmert dat al op jonge leeftijd hun kwaliteit van leven. En dat kan leiden tot leerproblemen. Dus is ondersteuning nodig zodat kinderen niet snel bijziend worden.

Myopie wordt ook wel bijziendheid genoemd en is een vorm van visuele beperking. Wanneer een bijziend persoon in de verte kijkt, ontstaat een wazig beeld op het netvlies. Als kinderen groeien, groeien hun ogen ook: die worden langer. Wanneer die groei meer is dan gebruikelijk voor een bepaalde leeftijd, wordt het kind bijziend. Sommige symptomen van bijziendheid bij kinderen kunnen bijvoorbeeld zijn dat ze moeite hebben om haarscherp in de verte te zien, waardoor ze problemen hebben met alledaagse activiteiten zoals fietsen, balsporten of het lezen vanaf het bord vooraan in de klas.

Ontwikkeling van Myopie bij kinderen

In Aziatische landen is bijna 90% van de mensen onder de 20 in stedelijk gebied Myoop. Maar de toenemende vorm van bijziendheid is niet alleen meer daar een probleem. Want wereldwijd is deze trend in opkomst vooral onder kinderen tot zo’n 12 jaar.
Gelukkig is bij veel opticiens de kennis over Myopie inmiddels aanwezig, zo ook bij het team van Dag Optiek. Dankzij een scholingscursus bij ZEISS, een van de topfabrikanten van glazen voor brillen en lenzen, weten wij dat er brillenglazen zijn, die speciaal door ZEISS zijn ontwikkeld voor jonge brildragers tussen de 6 en 12 jaar. Want hiermee kan de ontwikkeling van Myopie worden afgeremd.

Wanneer u meer wilt weten of uw kind in aanmerking komt voor zo’n speciaal brillenglas, dan kunnen wij dit vrijblijvend testen. U bent daarvoor van harte welkom.

Concourslaan 92

2132DK Hoofddorp

Scroll naar boven