Utermöhlen Prisma bril

Wij van Dag Optiek weten alles over oogmeting, oogcoördinatie, dyslexie en leesachterstand bij kinderen en werken waar nodig met de unieke Utermöhlen Prisma methode. Ook weten wij veel over evenwichtsstoornissen, zoals de ziekte van Ménière.

Vrijblijvende afspraak maken?

Utermöhlen bril opleiding

Als enige in Nederland hebben wij de opleiding Utermöhlen bril bij de bekende arts Eric Vente gevolgd. Daarmee zijn wij de enige opticiens in Nederland die deze methode correct en uiterst professioneel toepassen als het gaat om het voorschrijven van deze speciale bril.

Als geen ander weten wij inmiddels welke mooie resultaten deze Utermöhlen bril geeft. Vandaar dat wij blij zijn dat wij op gezette tijden cliënten in de zaak krijgen die met specifieke oogproblemen zitten waarmee zij bij de gemiddelde opticien niet terecht kunnen.

Wij streven er nooit naar om louter en alleen mooie monturen te verkopen maar om cliënten een haarscherp, rustig en stilstaand beeld te bieden.

Utermöhlen prismabril kan helpen tegen ziekte van Ménière-duizeligheid

Als bij iemand de ziekte van Ménière wordt vastgesteld dan is de Utermöhlen prismabril mogelijk een goed alternatief als het om behandelen gaat. Natuurlijk zijn er medicijnen of kan een operatie uitkomst bieden maar de door de Amsterdamse KNO-arts G. P. Utermöhlen ontwikkelde prismabril met zwakke asymmetrische prismatische glazen is in veel gevallen een goed alternatief.

Het evenwichtsorgaan en de ogen
Ons evenwichtsorgaan stuurt direct onze ogen aan. De snelle reflex die dit geeft, zorgt ervoor dat het beeld op het netvlies wordt gestabiliseerd. Ook bewegingen van het hoofd naar boven, richting de schouder of combinaties daarvan worden door de reflex gecompenseerd. Op deze manier kunnen we een beeld vasthouden terwijl ons hoofd of lichaam beweegt. Dat is belangrijk wanneer we bijvoorbeeld al lopend op onze mobiele telefoon kijken.

Wanneer wij onze ogen dichtdoen, gaan deze een heel klein stukje uit elkaar. Bij een patiënt met de ziekte van Ménière zal echter het ene oog meer naar buiten draaien dan het andere. Zodra de ogen opengaan springen ze normaal gesproken terug naar een vast punt. Maar bij een patiënt met Ménière krijgen de ogen van het evenwichtsorgaan een zodanig signaal waardoor ze in een niet symmetrische stand komen te staan.

Hoe werkt een Utermöhlen prismabril?
De Utermöhlen prismabril zorgt ervoor dat het oog en het evenwichtsorgaan van patiënten met Ménière weer meer in harmonie functioneren. Hierdoor kijken ze rustiger en hebben ze minder duizeligheids- en evenwichtsklachten. De bril heft de blikrichtingsafwijking overigens niet helemaal op maar zorgt ervoor dat beide ogen gestimuleerd blijven om de afwijking actief te compenseren. Het slijpen van de prisma’s luistert wel erg nauw.

Heeft uw kind last van hoofdpijn en moeite om goed te kunnen lezen?

De oogspecialisten van Dag Optiek in Hoofddorp hebben hiervoor mogelijk
de oplossing! Kinderen kunnen nogal eens moeite hebben om teksten scherp te kunnen lezen zonder dat ze dat zelf weten. Bij een verstoorde
oogcoördinatie werkt het evenwichtsorgaan niet optimaal en worden delen uit zinnen bij het lezen overgeslagen of gaan letters ‘bewegen’. Dit gebeurt ook als kinderen te lang en ongecorrigeerd voor laptopscherm of mobieltje zitten. 

Met speciale meettechnieken zorgen wij ervoor dat de brilglazen uitzonderlijk goed worden toegepast. Ook als het gaat om leesachterstand of dyslexie wordt deze unieke Utermöhlen prisma techniek toegepast.

Utermöhlen Prisma methode

Sinds geruime tijd werken wij bij Dag Optiek met de unieke Utermöhlen Prisma methode, dé oplossing om dankzij een uniek slijpsysteem voor een betere oogcoördinatie te zorgen. Hierdoor verminderen de klachten en soms verdwijnen ze zelfs waardoor u veel meer ontspannen gaat lezen. 

Trouwens, deze methode is ook geschikt voor kinderen die last hebben van hoofdpijn en moeite om goed te kunnen lezen. Ook bij leesachterstand en dyslexie wordt deze methode vaak toegepast.

Vrijblijvende afspraak maken?

Concourslaan 92

2132DK Hoofddorp

Scroll naar boven