Lees- en oogklachten

Heeft u of uw kind last van hoofdpijn
en / of moeite om goed te lezen?

Hoofd- en nekpijn klachten

Bij hoofd- of nekpijn gaat u eerst naar uw huisarts. En dat is heel verstandig. Maar als uw klachten worden veroorzaakt door leesproblemen dan kunnen wij u heel vaak een professionele helpende hand bieden.

Om goed te kunnen lezen moet u scherp kunnen zien. Maar soms zit het probleem niet in de ogen maar werkt de oogcoördinatie niet goed. Dus is het beeld wazig, verspringen de letters, krijgt u vaak branderige ogen en heeft u last van hoofd- en nekpijn omdat uw houding voor het laptopscherm, uw I-pad of smartphone verkeerd is.

Leesproblemen

Niet alleen volwassenen en ouderen kunnen leesproblemen hebben maar ook kinderen. Het is belangrijk dat leerkrachten op de basisschool of in het voortgezet onderwijs, er alert op zijn of een scholier moeite met lezen heeft. Of bijvoorbeeld hoofdpijn of nekklachten heeft. De docent zou dan tijdens een tien minuten gesprek met de ouders hier op moeten wijzen. Want als jonge scholier kun je niet alleen goed leren met voldoende intelligentie en hard werken maar ook door haarscherp te kunnen lezen en waarbij de letters niet ‘dansen’ of wazig zijn.

Oogcoördinatie

Kinderen kunnen nogal eens moeite hebben om teksten scherp te kunnen lezen. Bij een verstoorde oogcoördinatie werkt het evenwichtsorgaan niet optimaal en worden delen uit teksten bij het lezen overgeslagen of gaan de letters ‘dansen’.

Speciale meettechnieken

Wij van Dag Optiek hebben in onze praktijk al veel kinderen en volwassenen geholpen om hen messcherp te laten zien. Dat lijkt misschien een beetje op borstklopperij maar de praktijk toont aan dat wij met onze kennis, opleiding en (jarenlange) ervaring heel veel mensen met de juiste brilsterkten blij hebben gemaakt. Reacties van onze klanten zijn daarvan het bewijs.

Met speciale meettechnieken zorgen wij ervoor dat de brillenglazen uitzonderlijk goed worden toegepast. Ook als het gaat om leesachterstand of dyslexie wordt deze unieke Utermöhlen techniek gebruikt. Wij hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd. Graag vertellen wij u geheel vrijblijvend hoe dit werkt.

Vrijblijvende afspraak maken?

Concourslaan 92

2132DK Hoofddorp

Scroll naar boven